Aages fødselsdag

Vi begyndte morgenen med at synge for Aage og give ham vores gave (En dansk kirke fra Trip Trap). Den blev han rigtig glad for, så vi fik mange knus efterfølgende. Til morgenmad fik vi det, som vi plejer her. Alle tager, hvad de selv har lyst til, og sætter sig derefter til bordet. Dog skulle vi også smage fødselsdagskagen med det danske flag på. Så vi spiste kage til morgenmad! Deres madvaner er virkelig meget mere afslappede end vores. Bordet bliver aldrig dækket. Man tager bare selv en tallerken, og øser det op man vil have, og så sætter man sig til bordet, næsten samtidig. Janie og Aage siger selv, at mange andre er endnu mere afslappede omkring det. De sidder ikke engang ved bordet og spiser, men tager maden med hen til fjernsynet eller ind på værelset. Måltidet mister sin sociale funktion på den måde. Jeg synes klart, vores måde med at dække bord og sætte os samtidigt er meget mere hyggelig. Men dette er kun en af mange forskelle, vi har opdaget og diskuteret med Janie og Aage, og det er rigtig interessant at se kulturen mere indefra denne gang.

Efter morgenmaden kørte vi til Port Angeles, hvor vi skulle male kopper. Denne gang kom vi 1 1/2 time, før de åbnede (vi er virkelig ikke heldige med det sted!). Vi købte istedet nogle postkort og kørte så ned på havnen og skrev dem. Da de var skrevet, var tiden gået, og der var endelig blevet tid til at male kopper.
Det var en rigtig god oplevelse. Iben var meget koncentreret om det, og fik lavet en rigtig flot kop, som vi kan hente om en uge, når den er blevet brændt. Flemming lavede en kop til mig, og Janie, Aage og Alisa var også igang. Det var super hyggeligt og tog hele 2 timer. Aage sagde, at det var den bedste fødselsdagsgave han kunne få, at se Iben så glad og koncentreret. Hun er virkelig gået lige ind i hjerterne på dem. Hun er også blevet rigtig glad for dem (ligesom vi andre), men hun bliver alligevel lidt forlegen, når de roser hende og vil kramme hende.

Efter at have udfoldet vores kreativitet, var vi alle mega sultne, så vi tog på kinesisk restaurant, og her skulle vi naturligvis spise med pinde. Iben havde aldrig prøvet det før, så hun blev noget gal, da det ikke umiddelbart var så let. Vi tilbød hende en gaffel, men det nægtede hun, og på utrolig kort tid fik hun det således lært. To kæmpe portioner fik hun sat til livs med pinde, og igen var alle vi voksne meget imponerede over hendes vilje til og interesse i at lære nyt. Hun spiste også muslinger. Som Janie og Aage siger, er hun næsten lige så sulten på livet og nye oplevelser som sine forældre.

Tilbage i huset igen fik vi vasket lidt tøj og booket hotel til de næste dage, for fra i morgen skal vi jo være på farten i ca. 12 dage. Vi fandt ud af, at det er meget dyrt at bo i San Francisco, og at meget allerede er optaget, så vi må se om det lykkes at komme helt derned.

Aftenen blev igen brugt på at vende alverdens emner, så igen kom vi sent i seng, men de næste dage skal vi jo være for os selv, så vi skulle lige have snakket af.