En lang, men god køredag

Mange har kørt langs Highway 1, og mange er blevet betaget af den skønhed ruten byder på. Nu forstår vi hvorfor. Vi har i dag tilbagelagt godt 300 km. Vi forlod Monterey ved 10 tiden og var fremme i Solvang ved 6 tiden. Men trods de forholdsvis mange kilometer har vi haft en rigtig god dag. Highway 1 er som sagt virkelig smuk. Langs snoede veje kører man langs Stillehavets kyst og imponeres hele tiden af den utrolig smukke natur. Nogle steder står klipperne som nøgne monumenter, der stiger op af vandet, andre steder er de beklædt med skov. Søløverne ligger langs strandene og varmer sig i solen. Fantastisk køretur!


Midtvejs på vores rute for i dag ligger Hearst Castle. Virkeliggørelsen af den rige aviskonges William Hearst vanvittige drøm. I 1919 begyndte han byggeriet af slottet og frem til sin død i 1951 fortsatte han med at bygge på det. Det er derfor utroligt stort, og der foruden er det fyldt med uvurderlige kunstskatte fra Europa og Egypten, som Hearst samlede på. Vi købte en guidet rundtur på slottet. Guiden havde meget interessant at fortælle, men Iben var ved at dø af kedsomhed. Som hun sagde, er det virkelig ikke ret sjovt, når man ikke forstår, hvad der bliver sagt. Alligevel var hun høflig og positiv nok til at sige “nej hvor spændende”, da jeg sagde, at nu skulle vi ned og se køkkent. Den indendørs og udendørs pool fangede dog selv Ibens interesse og beundring.


Efter rundturen kørte vi mod Solvang. Den danske by i Californien. Her havde vi på forhånd bestilt et hotelværelse, men ingen af os havde regnet med den luksus, der mødte os, da vi trådte ind på værelset. Og så er her oven i købet hurtig internetforbindelse og swimmingpool. Så bliver det ikke meget bedre.