VIP i Solvang

20130716-202409.jpg

Solvang er en af Aalborgs venskabsbyer, og Jørgen havde derfor, inden vores ankomst her, haft kontakt med nogle fra kommunen her. Fra morgenen blev vi derfor hentet på vores hotel af Solvangs borgmester. Han tog os ud til Elverhøj museet, der fortæller om, hvordan Solvang opstod. Museet havde egentlig ikke åbent i dag, men vi fik en guidet tour, og de holdt det åbent kun for os. Det fik Iben til at udbryde “Ih, det er næsten som at være kongelig”. Kvinden på museet var rigtig god til at fortælle om det hele, så vi blev alle meget opslugt af det.
På museet blev vi så hentet af endnu en guide, som skulle give os en rundtur i byen. Han kunne bl.a. fortælle at Dronning Margrethe boede på det hotel vi bor på, da hun var i Solvang. Vi er enige om, at hun nok boede på vores værelse, da det er rigtig stort, med åben el-pejs, køkken og en slags walk-in-closet. Noget mere luksus end det værelse Bedstemor og Bedstefar har. Så som dagen gik, følte vi os bare tættere og tættere på de kongelige:-) Rundturen bød også på et besøg i Ingeborg’s chokolade-butik, hvor vi kom til at tale med ejeren. Hendes mand talte vi med, sidste gang vi var her, og denne gang fik vi så fortalt hende den skøre historie om, hvordan vi havde spurgt efter Ingeborg, sidste gang vi var her, og dengang fik at vide, at hun lige var død. Den historie kunne hun godt se det sjove i. Rundturen endte på rådhuset, hvor vi igen mødte borgmesteren, og til sidst blev vi også vist rundt på brandstationen, der lå lige ved siden af. 

20130716-202415.jpg

Det var spændende at møde lokale folk, og på den måde komme tæt på deres hverdag.
Efter vores frokost blev det til et par timer ved poolen, til meget stor glæde for især Iben, der havde glædet sig til det hele dagen. Det var virkelig også skønt at bade og slappe af i varmen. For nu er varmen virkelig kommet, eller vi er kommet til varmen. Her har været 34 grader i dag.
Til aften skulle Jørgen og Flemming på herretur med The Vikings. 

20130715-225520.jpg

En slags velgørenheds-loge, som er her i Solvang. De var inviteret med af borgmesteren. Da de kom hjem kunne de glade fortælle om en herlig aften på en ranch med barbecue, store bøffer, cowboyhatte og kvæg der blev fanget med lassoer.
Da vi piger jo ikke kunne komme med, skulle vi i stedet ud at spise med en rigmand her fra området, hans kone og søster og borgmesterens kone. Det var hyggeligt, men vi takkede nej tak til at komme med hjem til dem privat efterfølgende, da det ville blive for sent for Iben.

20130715-225510.jpg