MoMa

Vi begyndte dagen med morgenmad på en lille café tæt på vores hotel. Derefter gik vi til Times Square, hvor vi sad lidt på trappen og kiggede ud over menneskemylderet og lysbombardementet. Derfra gik vi til Bryant Park, som er et hyggeligt lille åndehul midt i storbyen. Vi sad dog kun kort og nød parken, da vi gerne lige ville nå Public Library også. Det ligger lige derved, men det var desværre lukket frem til kl.12.00, så det kunne vi ikke komme ind og se. I stedet bevægede vi os op ad 5th Avenue mod MoMA.

Midt på 5th Avenue er der så pludselig en, der siger “Hej Iben”. Det var en af Ibens gode veninder fra klassen, som pt også er i NY med sin mor. Hvad er oddsene lige for det i en by med millioner af mennesker?

MoMA havde vi ventet på i 5 år, da vi jo missede den sidste gang, vi var her. Museet bød på lidt af hvert – og det er kæmpestort. Men ikke al moderne kunst forstår vi os på. Vi undrede os således over stablede halmballer og et kæmpe rum med 8 metalkasser. Flere gange havde vi det som om, vi var med i Kejserens nye klæder. Vi ventede bare på, at nogen ville sige, at det jo ikke er kunst. Men før vi fik set os om, var der alligevel gået 3 timer – og vi trængte til at sidde lidt ned. Så vi fandt en Starbucks, hvor vi hyggede, inden vi gik mod hotellet. Her slappede vi af i et par timer for derefter at begive os mod Central Park, hvor vi lejede cykler og kørte hele turen rundt. 10 km blev det til. Moderen som ikke har cyklet i mange år, syntes det var lidt hårdt, men det var også en effektiv måde at komme rundt i parken på. Og på en sådan sommeraften, var der mange mennesker, som motionerede og hyggede i den fantastiske park.

Vi købte pizza med hjem, som vi nød på værelset til aftensmad, inden vi slappede af med hver vores device.