Turen til Big Sur

20130708-211039.jpg

20130708-211015.jpg

Efter en nat på et motel 6 hvor toilettet var i stykker, var vi ret glade for at skulle køre videre. Vi begyndte dagen med udemærket morgenmad på Denny’s. Bedstefar var dog ikke helt tilfreds, da hans spejlæg var blevet til scrambled eggs, men Bedstemor var modig nok til at gøre lidt grin med, hvordan det nok kom til at påvirke herrens humør resten af dagen. Det blev dog heldigvis ikke tilfældet.
Vi troede, at vi skulle over til varmebølge, men i stedet er vi ret overraskede over, at temperaturen ikke er højere. Dagen begyndte med gråvejr, så mens vi kørte på 17 miles drive på Monterey halvøen, var der koldt og overskyet. Vi nød derfor mest udsigten, de smukke huse og velpolerede golfbaner fra bilen. Bedstemor blev så betaget, af alt det hun så, at hun pludselig mente, hun fik øje på en delfin på land i en træportal. Ja, vi ved heller ikke helt, hvad der menes med dette, men mobbet med det blev hun mange gange i løbet af dagen. Til slut på den rundtur endte vi i Carmel-by-the-sea, som i vores familie går under navnet hundebyen, da der er rigtig mange hunde i byen, og Iben kan huske dette fra sidste besøg. Det er en lille hyggelig by med masser af kunstbutikker og gallerier, men der var også en lille hyggelig slikhytte, hvor Iben var så heldig, at der faldt en lilla slikkepind af fra Bedstemor.
Efter Carmel kørte vi langs Highway 1 mod Big Sur. Det er en af de smukkeste strækninger i verden, er jeg sikker på, så vi gjorde flere fotostop undervejs, inden vi endte i Big Sur-området. Her har vi lejet en rigtig hyggelig hytte, der ligger midt i parken med de store redwood træer.

20130708-211047.jpg

 Inden vi var klar til en gåtur i skoven, ville vi dog have en sen frokost. Vi fandt en restaurant med en fantastisk udsigt over både bjergene og vandet, men desværre var vi ikke de eneste, der havde fundet den. Vi kom derfor til at vente i næsten 1 1/2 time inden vi kom til og fik vores mad, så det endte med at blive tidlig aftensmad i stedet for sen frokost!
Sidst på dagen fik vi gået en tur op til Pheiffer vandfaldet, hvor Iben først fik skyllet fingrene i vandfaldet for derefter at sætte de våde fingre på jorden, og da hun så hvor beskidte de var, spyttede hun i hænderne. Så måtte hende og faderen lige en tur ned til et vandløb for igen at få skyllet hænderne ordentligt.
Dagen sluttede med en øl og en sodavand på bedsteforældrenes terresse.

20130708-211032.jpg

20130708-211026.jpg

20130708-211058.jpg