Mount Vernon & George Washington

Vi kørte tidligt fra Philadelphia, så vi kunne komme i gang med en lang køredag. Efter en lille times kørsel gjorde vi det første stop for at spise morgenmad på en IHOP restaurant. Flemming var lidt bange for, at standarden ville være for ringe – men det var fin og god morgenmad.

Derefter kørte vi et par timer og kom så frem til Mount Vernon – George Washingtons hjem og slægtsgård. Her døde han også og ligger ligeledes begravet her sammen med sin kone. Gennem museet fik vi spændende ny info om Washington og hans liv. Museet var godt og interessant, og vi fik også en rundtur i hans hjem. Det ligger højt og med en fantastisk udsigt ud over vandet. Mens vi således gik rundt i Washingtons hjem, blev vi grebet af historiens vingesus. Tænk, at vi nu rørte ved det gelænder, som han benyttede for mere end 200 år siden.

På væggen hang nøglen, som han havde fået af La Fayette, som havde været med til at kæmpe for både USA’s og Frankrigs uafhængighed. Det var nøglen til Bastillen – og åbenbart Washingtons stolthed – og derfor hang den i entreen, hvor alle de fine gæster kunne se den.

Men hold nu op, vi havde det varmt i de 37 graders varme. Så kun Flemming, Iben og Bedstefar orkede at gå helt ned til vandet. Bedstemor og jeg sad på verandaen i stedet og nød udsigten.

Herfra gik turen videre – og vi ramte ind i en del kø – så inden vi fik set os om, var klokken 18, og vi var sultne. Og så ville skæbnen, at Flemming spottede en Golden Coral. En restaurantskæde, som han og Bedstefar er stor fan af. Den er dog lidt skod – og nogle steder tinderende ulækker, så især Iben havde sine forbehold. Men heldigvis var det en af de bedre af slagsen.

Herefter havde vi stadig 1,5 time til vores hotel, så klokken var 21, inden vi var fremme. Da var alle trætte og trængte bare til at komme i seng, så snart vi var færdige med at tjekke ind og få os indrettet lidt.