Sommerferien 2022

Valget faldt på en kør-selv-ferie dette år. Ferien skulle gerne byde på såvel natur som storby – og aktivitet og afslapning.

Første stop på turen var Burg i Spreewald (Tyskland). Her boede vi i en rummelig toværelses med altan. Byen var meget lille og mest for pensionister (Flemming mente, at de kom dertil, når de vidste at de skulle dø🤭)- men der var hyggeligt, og vi fik sejlet i kano, kørt til en anden lille by i nærheden og om aftenen gået tur i en smuk park. Kano var en stor succes, selvom moderen var lidt ude af sin comfort zone. Men åen bugtede sig under smukke træer – så skønt var det.

På andendagen var der gråvejr og regn, så vi tog en slapper på hotellet. Iben fik set Starwars film, og vi fik læst og hygget. Flemming fik også løbet en tur.

Dernæst gik turen til Prag. Det var knap 30 år siden vi to gamle sidst havde været her – men vi blev ikke skuffede. Prag er en utrolig smuk by, og selvom vi var uheldige med, at alting havde lukket, lige når vi skulle se det, så fik vi set en hel del. Vi var dog meget glade for, at vi ikke hed Jan, da diverse Janer har lidt en fæl skæbne i Prag. En helgen blev smidt ud fra Karlsbroen – to unge mænd ved navn Jan brænde sig selv ihjel i protest mod kommunisternes indtog i landet i 1969. Og en ung mand ved navn Jan døde, da han øjensynligt blev smidt ud af et vindue i udenrigsministeriet – han var den eneste ikke-kommunist i regeringen i 1948.

Borgområdet var lukket, da vi kom helt derop med sporvogn, men heldigvis var det en smuk gåtur ned, hvor vi fik set klostre og smukke haver og nydt udsigten ud over Prag.

Selvom det ikke var så billigt, som for 30 år siden, så var det stadig billigere end Tyskland, så vi nød at spise uden. Vi fik den bedste burger og det bedste Sushi, vi længe havde smagt.

Dresden bød på natur og kultur. På vejen dertil gjorde vi stop ved Pillnitz Palace og park. Et meget smukt og stort slotområde, hvor vi dog mest brugte tid i den kæmpe park, da vejret var skønt og solrigt. Denne afstikker var ikke planlagt, men som så ofte før, blev det uforudsete en af de bedste oplevelser.

Den første dag i Dresden kørte vi op i et nærliggende bjergområde, hvor vi vandrede og så megen smuk natur. Flemming og Iben nåede helt op til Bastei broen, men der gav jeg op, da det var en virkelig lang og stejl tur.

Den lille by, Niederrathen, som lå for foden af bjerget, var en helt unik og hyggelig lille bjergby. Her nød vi en is efterfølgende.

På anden dagen vandrede vi rundt i Dresden. Her så vi Frauenkirchen, så den kæmpe kunstudstilling på Dresden Royal Palace, gik rundt omkring the Zwinger Palace og promenerede langs Brühl’s terrace. Dresden er en smuk by, men vores oplevelse af byen bar nok lidt præg af, at Flemming og jeg var pænt dårlige, de dage vi tilbragte der. Begge dage overlevede vi på piller – men som Iben sagde, var vi ret sølle.

En køredag bragte os til Neumünster, hvor de to sidste dage af ferien blev tilbragt. Her blev der shoppet og slappet af på værelset. Nettet i Dresden var elendigt, så vi nød igen at kunne slappe af med Tour de France og serier.