Anden dag i Washington

IMG_0788

I dag gik turen først til Arlington kirkegården, hvor et utal af soldater ligger begravet (over 400.000). John F. Kennedy ligger også begravet her, og man fornemmede tydeligt en ærbødighed, når folk passerede hans grav, som lå med en smuk udsigt ned mod Lincoln Memorial. Vi så også den ukendte soldats grav, hvor der våger soldater døgnets 24 timer. Soldaterne går med ranke rygge og stor præcision og følger tydeligt nogle faste rutiner. Vi så vagtskiftet, hvor kransen blev skiftet. Det var ret højtideligt, og igen var det tydeligt, at amerikanerne er meget seriøse omkring hædringen af deres krigshelte.

IMG_0784

Efter Arlington kirkegården begav vi os til Lincoln Memorial. Bag de 36 søjler, der symboliserer de 36 stater, USA på Lincolns tid bestod af, er der en kæmpe statue af en siddende Lincoln. Fra trappen foran kan man se Washington Monument og ane Capitol Building længst væk. På disse trapper holdt Martin Luther King sin berømte “I have a dream” tale foran 200.000 mennesker i 1963. Når man et utal af gange har undervist i netop denne begivenhed, var det ret fantastisk selv at være på stedet.

IMG_0793 IMG_0798

På det tidspunkt var vi dog så sultne og kaffetørstige, at vi snart ikke orkede mere, så vi begav os mod den nærmeste Starbucks. I en hvilken som helst anden amerikansk storby ville det nok havde været ret let at finde, men her i Washington ligger caféer og restauranter ikke lige dør om dør. Da vi således endelig fik øje på Starbucks-skilte, røg det derfor ud af Bodil, at det var det bedste, hun havde set hele dagen. Det siger ikke noget om de seværdigheder, vi har set i dag, men bare noget om hvor meget vi trængte til at sidde ned og nyde en kop kaffe 🙂

IMG_0789

Aftensmaden blev indtaget på en italiensk restaurant i Georgetown – den gamle bydel, som i dag fremstår som en lille landsby i storbyen, hvor de mere velhavende og smarte holder til. Det var således heller ikke helt billigt at få et måltid i denne del af byen, så vi håber på billigere priser, når vi i morgen begiver os ud på landet.

httpvh://m.youtube.com/watch?v=zZk7D_hs_AQ