Berlin – onsdag


IMG_6287
Åh, hvor har vi haft en dejlig dag! Der har været tørvejr og dejligt lunt – uden at være for varmt. Vi har fået set en masse, men også haft tid til at hygge! Flemmings gps i telefonen siger, at vi i dag har gået 17 km.
Vi gik først til Kaiser Wilhelm Gedächniskirche. Den blev bombet under 2. verdenskrig og står stadig delvist som en ruin til minde om krigen. Det, der står tilbage, er utroligt smukt og indeni kan man se billeder fra, hvordan kirken så ud før krigen og lige efter krigen, hvor hele området lå i ruiner.
Fra kirken gik vi langs Kurfürstendamm, som er en hyggelig gade med mange caféer og eksklusive butikker. Her endte vi i museet “The story of Berlin”, hvor vi blev ført gennem 23 rum, som giver et indblik i Berlins historie gennem diasshow, lydoptagelser, film og interaktive computerprogrammer. Turen begynder i 1200 tallet og bevæger sig op til murens fald i 1989. Billetten gav også adgang til en rundvisning i et beskyttelsesrum for en atomkrig. Det vat ret spændende. På meget lidt plads skulle små 4000 mennesker kunne leve i 2 uger i 30 til 40 graders varme og uden mulighed for bad eller lignende. Vi talte om, at forholdene var så ringe, at man sikkert ville dø alligevel – og da Iben hørte, at man kun fik mad en gang om dagen – og at det var kold dåsemad, sagde hun prompte, at så ville hun helt ærligt hellere dø!! Jo, vi kommer vel af en familie, der er glad for mad 😉
Efter museet hyggede vi på Starbucks, og Flemming fik trukket os med ind i en Apple-butik, som lå tæt derved. Det er det nye Apple-watch der trækker!!
Derefter tog vi U-bahnen ud til Barok slottet Charlottenburg, som er bygget omkring år 1699. Her slentrede vi en tur rundt om slottet og i den store have, og vi sad længe ved søen og nød det gode vejr og hinandens selskab. Vi nyder at have god tid til at hygge og pjatte sammen, og Iben er efterhånden ret god til at være med på lige fod, når drillerierne går igang!!
Efter slottet tog vi U-bahnen tilbage, og fik os så sat på en fortovscafé, hvor vi som aftensmad fik en kebab-pita-ting, som smagte rigtig godt. Vi sad der længe, da vejret var så mildt og dejligt, men til sidst ville Iben og jeg gerne tilbage til hotellet, da vi begge er igang med at læse en god bog. Og Flemming ville tilbage til Apple-butikken for at købe uret.
Mætte af indtryk faldt vi omkuld på værelset, hvor vi læste og hyggede.

IMG_0853

IMG_6275

IMG_0848