Berlin – tirsdag

IMG_6244
I dag skulle der ikke regne, men det har det så alligevel gjort stort set hele dagen! Vi havde hjemmefra købt billetter til at komme op i Fernsehturm. Øst-Berlins stolte varetegn, som man skal op i, da man kan se hele Berlin fra tårnet. Vi tog U-bahnen ud til Alexander Platz. U-bahnen drillede os dog lidt, så vi endte med at køre lidt frem og tilbage, inden vi fandt den rigtige linje og nåede frem.

Vi brugte lidt tid på at gå rundt på Alexander Platz, men søgte også læ i butikker, da der jo regnede. Her brugte Iben og jeg også muligheden for at bytte sko i et prøverum, da vi begge syntes, at vore sko skavede. Efter et byt blev det bedre – om ikke andet så skavede de nu et nyt sted! Det har sine fordele, at ens datter nu bruger samme skostørrelse som en selv!

Da vi endelig skulle op i Fernsehturm, var der ingen kø – så jubii for fast track billetterne. Oppe i tårnet var der så tåget, at vi kun kunne se meget lidt. Det var så åndsvagt. Vi stod simpelthen inde i en sky (365 m. oppe). Ind imellem kunne vi dog se lidt, men alt i alt var det bestemt ikke pengene værd. Det var som at være i Palm Springs under en askesky eller i Las Vegas i øsende regnvejr! Vi er åbenbart altid heldige 😉

Nede igen fik vi spist lidt let frokost, og Iben fik efterfølgende købt en taske og et tørklæde, som hun var vældig tilfreds med.

Så gik vandringen mod Berliner Dom (domkirken), glasmosaikkerne der skulle nemlig være smukkes i gråvejr – perfekt! Undervejs kiggede vi også ind i St. Maria Kirken, som var rigtig smuk, og som vi kun fik set, fordi vi ville søge ly for regnen.

Da vi kom til domkirken, vist det sig, at man skulle betale 7 euro for at komme ind – og det var vi for nærige til, så vi fik ikke set glasmosaikkerne, men gik istedet rundt i området, som er virkeligt smukt, med mange gamle flotte bygninger.

Dernæst tog vi U-bahnen tilbage til hotellet, for Flemming og Iben ville nå i poolen i dag. Selvom vi havde planlagt fra morgenen ikke at gå så meget, og at gøre dagen kort, var klokken alligevel 16.30, inden vi var tilbage på hotellet, og vi havde alligevel gået små 10 km.

Vi håber på bedre vejr i morgen, for det er ikke helt det samme at gå rundt i øsende regnvejr!

IMG_6265