En dag i rummet

Lørdag 22/7

I dag stod den på et gensyn med Kennedy Space Center. Vi kørte hjemmefra ved 10 tiden og var således ved centeret ca. en time efter. Vejret var dejligt, og humøret var højt. Vi var heldige ikke at stå ret meget i kø noget sted, så på den vis forløb dagen helt upåklageligt. Heldigvis havde de også fået en helt ny udstilling om rumfærgen Atlantis, som var ret fascinerende og spændende. Og endnu engang måtte vi sande, at amerikanerne er eksperter, når det kommer til at hidkalde de store følelser i folk.Da vi skulle på busrundturen var der imidlertid begyndt at regne kraftigt, og udsynet blev derved forringet, hvilket var ærgerligt. Og så var der så hundekoldt i bussen, at vi hopfrøs. Da vi blev sat af ved den enorme hal, der indeholder Apolloudstillingen med den store apolloraket hængende i loftet, frøs vi så meget, at vi piger ikke fik det fulde udbytte af udstillingen. Men heldigvis har vi jo også set den del før. Vi fik dog rørt ved stenen fra månen igen. Noget der stod klart i Ibens hukommelse, fra første gang vi var her.

Iben sluttede besøget af med at konkludere, at hun ikke havde lyst til at begive sig til mars som astronaut, da de skal være væk i ca. 3 år, når de missioner bliver sat i værk. Hvilket de regner med vil ske i 2030’erne. Men til gengæld vil hun gerne være den første kvinde på månen. Moderen syntes, det lød som en lidt farlig ide, og faderen syntes, det lød som en mega cool ide. Bedstefaderen konstaterede bare, at det var en urealistisk ide, så han er åbenbart ikke blevet helt amerikaniseret og tror på, at alt er muligt, hvis bare du kæmper hårdt nok.

Vi var først klar til at vende snuden mod Orlando igen, da klokken var godt 18.00, og vi havde ikke engang brugt tid på at få noget at spise, så vi var alle våde og meget sultne, da vi sad i bilen igen – og lad os bare være ærlige og sige, at det prægede humøret lidt.

Tilbage i Orlando kl. ca. 20.00 købte vi en omgang burgere med pommesfrites fra Wendy’s og en æske donuts fra Dunkin’ Donuts, og så var der dømt hygge og afslapning for resten af aftenen.