Go Halkeyes!

I dag har vi for første gang rigtigt set smuk natur i Iowa. Vi kørte til Lake McBride State Park, som ligger lidt nord for Iowa City. Her var der kæmpe søer med masser af træer rundt om, som stod med deres kroner i alle de gyldne efterårsfarver. En del lystfiskere holdt til ved disse søer, hvilket er meget forståeligt. Sikkert et smukt sted at kunne nyde, mens man haler fisk i land. Husene der lå derude omkring, var store og smukke. Bestemt et område for de mere velstillede.
Derefter kørte vi ind til Iowa City, hvor vi gik en tur i Campus-området. Et rigtigt hyggeligt område midt i byen, som vrimlede med unge studerende. Der var caféer, butikker og huse, hvor de studerende boede – og så var der selvfølgelig alle de forskellige bygninger, der rummede de forskellige fakulteter. Nu forstår vi godt, at så mange unge her i Iowa vælger at studere netop her. Og når man går her i byen, er man ikke et sekund i tvivl om, hvilket Collage football hold, der er deres. Vi ser bare sorte og gule farver overalt. Go Halkeyes! Ørnehovedet eller ørnen er allestedsnærværende. Der er ikke den ting, man ikke kan købe med den ørn. Restauranterne har billedet hængende, alle butikkerne har masser af varer med ørnen på osv. “Synd de tabte i lørdags, når så mange holder med dem”, siger Iben. Og ja, vi har virkelig fået bekræftet, at sport her har en helt anden status og opmærksomhed end der hjemme.
At parkere downtown koster naturligvis penge, og det kan godt være noget svært at finde en plads. Derfor er det lettere at køre til et indkøbscenter. Det gjorde vi så for at finde noget til vores frokost. I det store indkøbscenter var der også en indendørs skøjtebane. Iben ville helt vildt gerne prøve at stå på skøjter, og til sidst fik hun lokket vi gamle med på ideen. Heldigvis, for det var faktisk ret sjovt og hyggeligt, da vi kom igang med det. Iben har aldrig stået på skøjter før, men det minder jo lidt om rulleskøjter, så med én i hånden gik det helt fint.
Derefter kiggede vi lidt på computere igen, og så tilbage til hotellet og slappe lidt af inden aftensmaden. Her til aften er der rigtigt blæst op her. Vi har ellers haft 20 grader i dag, men jeg tror, at efteråret er ved at indhente Iowa også.