Halifax

Godt fire timers kørsel og så var vi i Halifax. Vi gjorde stop en gang undervejs, hvor vi fik tankte på både bilen og os.

Kl. 15.00 var vi således fremme og kunne så spadsere rundt i byen, der kun er knap 300 år gammel.

Vi begyndte langs havnepromenaden, hvor der er meget liv og stemning og derefter op i byen, hvor rådhuset ligger på en smuk åben plads og med den ældste anglikanske kirke lige overfor. Både pladsen og kirken dateres helt tilbage til byens grundlæggelse i 1749.

Dernæst fortsatte vi længere op ad de stejle gader, til vi kom til Citadellet, der blev bygget i 1749, for at beskytte det, der blev anset for at være en af det britiske imperiums vigtigste flådestationer. Vi så vagtskiftet, men ville ikke bruge penge på at komme ind i indergården.

Istedet gik vi videre rundt i byen og igen ned til havnepromenaden. Denne havn var det første de mange immigranter så, når de ankom til Canada. Mellem 1928 og 1971 ankom over 1 mill. mennesker til Pier 21 i håb om at skabe sig en ny tilværelse i Canada.

Byens centrum er ret lille og meget hyggelig, men vi kan godt mærke på temperaturen, at vi er kommer nordpå, og da der til og med var gråvejr, så er det ikke den samme hyggelige stemning, som når der er lunt og solen skinner.

Aftensmaden blev indtaget på en Wendy’s, som lå lige ved sinden af vores hotel. Da vi havde spist tjekkede vi derfor ind, og så var der dømt tiltrængt afslapning på værelset. Flemming måtte dog lige forbi en nærliggende Starbucks for at få en god kop kaffe med på værelset. Men med alt det han kører i disse dage, må det vel siges at være velfortjent.