D`Orléans – Québéc

Morgenmadsrestauranten blev besøgt igen i dag, og derefter Walmart, hvor vi fik købt nye kufferter og yoghurt til morgenmaden i morgen.

Vi vendte lige tilbage til hotellet med dette, og fik igen en kop kaffe, inden vi begav os ud til Montmorency falls der med sine 83 meter er højere end Niagara falls. Det var en supersmuk oplevelse. Flemming to trapperne op ad bjerget til toppen, men vi andre tog kabelbanen – og heldigvis for det, for der var virkelig mange trin. Med kabelbanen kom vi op på den ene side af vandfaldet, kunne så gå hen over vandfaldet på en hængebro, for så at gå ned af alle trapperne. Men det var ikke så hårdt, for vi gjorde ophold utallige gange for at tage billeder. Vandet brusede og larmede, men det var utroligt smukt – også selvom vi blev lidt våde.

Efter denne oplevelse kørte vi ud på øen Ile D’ Orlèans, der ligger kun 13 km. udenfor Québec City. Her emmer af idyl med smukke huse, der ligger ned til vandet og med udsigt ind over Quèbec City. Her er mange jordbærmarker og frugtplantager, hvor ciderproduktion finder sted, ligesom her udvindes ahornsirup fra træerne. Her har velhaverne deres sommerresidens, og her nød vi den idylliske stemning. Vi gjorde holdt – købte en bakke jordbær og nød den.

Tilbage på hotellet blev der slappet lidt af, inden vi tog på Tim Hortons – en meget udbredt fastfood kæde her. Men den oplevelse endte med at blive helt grotesk. Først bestilte vi maden, og pigen ved disken havde meget svært ved at forstå engelsk, selvom udtrykkene stod på deres menukort. Da vi så ventede på maden, kom hun først og undskyldte, at de ikke havde flere af den slags kartofler, som hørte til vores menuer. “Vil I have en donut eller en muffin istedet?” – Jo, vi havde vel ikke rigtigt noget valg. Få minutter senere kom hun tilbage og sagde, at de heller ikke havde flere af de kartofler, som hørte til Jørgens menu. (Han skulle have noget andet end vi andre fire). Også her måtte vi acceptere en muffin istedet. Vi rystede på hovedet og tænkte, at det da var utroligt. Det svarer jo til, at Mc Donald’s er løbet tør for pommesfrites. Men da hun så kom igen og sagde, at de heller ikke havde mere en 3 sandwichbrød, vidste jeg ikke, om jeg skulle grine eller blive vred – og vi havde jo betalt. Vi fik så indholdet fra den sandwich vi havde bestilt over i en anden slags brød, og det smagte fint, men de får altså ikke mange stjerner i vores bog